T: 06-25251912 Direct offerte aanvragen

Glassoorten en samenstelling

Keuze glassoort en samenstelling isolatieglas

Dubbel glas is te verkrijgen in ‘ontelbaar’ veel verschillende samenstellingen. Op onze site hebben we de meest voorkomende samenstellingen weergegeven. Indien u een samenstelling zoekt die niet op onze site vermeld staat, neem dan s.v.p. contact met ons op via info@glasmontagezutphen.nl

De glassamenstelling en de sponningbreedte tesamen bepalen de dikte van het glas. Een voorbeeld:

Samenstelling 6 – 4, betekent een buitenblad van 6 mm en een binnenblad van 4 mm. Daartussen komt dan nog een spouw van standaard 6, 9, 12 of 15 mm. De glasdikte wordt dan 6 + spouw + 4 = resp. 16, 19, 22 of 25 mm.

Bij glas waarbij zowel de binnen als buitenblad een gelijke dikte heeft (b.v. 4 – 4) kan interferentie optreden in het beeld, waardoor het beeld “wiebelig” wordt en eventueel dubbel zien. Het is daarom aan te bevelen om te kiezen voor een ongelijke samenstelling (b.v. 5 – 4).

Bij de keuze van glas moet u ook rekening houden met de geldende veiligheidsvoorschriften en normen. Zo is in bepaalde gevallen gelaagd veiligheidsglas voorgeschreven (bv. bij dakbeglazing). Het is dan ook verstandig om u goed te laten informeren.

Copyright 2021 Website ontwikkeld door Berendsen Development