T: 06-25251912 Direct offerte aanvragen

Isoleren = ventileren

Isoleren = ventileren

Om vochtproblemen te voorkomen en een gezond leefklimaat in huis te creëren, moet een goed geïsoleerde woning goed geventileerd worden. Dit is ook nodig om zuurstof aan te voeren en verbrandingsgassen af te voeren bij gebruik van een gasfornuis of verwarmingstoestel zonder directe aan- en afvoer naar buiten. Als richtlijn geldt dat er per persoon minimaal 25 m3 lucht per uur ververst moet worden, op voorwaarde dat er géén bijzondere vervuilingsbronnen zijn (zoals roken).

Vocht in huis slaat neer op koude plekken. Zo’n relatief koude plek heet een koudebrug. Wanneer een isolerende maatregel (zoals HR++ glas) wordt toegepast aansluitend aan een niet-geïsoleerde plek (bijvoorbeeld een buitenmuur), dan kan op die laatste plek een vochtprobleem ontstaan. Het is daarom belangrijk om bestaande koudebruggen op te sporen en nieuwe te voorkomen. 

Controleer de ventilatievoorzieningen in uw woning en verbeter deze zonodig. Op www.woonbond.nl (> services) staat de Toetslijst Ventilatie. Door deze in te vullen krijgt u een idee hoe het in uw woning is gesteld met de ventilatie. Ook krijgt u verbetertips aangereikt. 

Bij de aanschaf van isolatieglas is het daarom goed om na te gaan of uw woning wel voldoende geventileerd kan worden. Indien dit niet zo is, dan is het verstandig om de aanschaf vanventilatieroosters te overwegen. Deze ventilatieroosters worden op het isolatieglas gemonteerd.

Copyright 2021 Website ontwikkeld door Berendsen Development