T: 06-25251912 Direct offerte aanvragen

Informatie

In de Glasbranche worden de aanduidingen HR, HR+ en HR++ gebruikt voor het benoemen van de verschillende soorten isolerend dubbelglas met een verbeterde thermische isolatie.

Isolerend dubbelglas

Isolerend dubbelglas bestaat uit 2 glasbladen die door een afstandhouder (bijv. een metalen kader) aan de rand van het glas van elkaar worden gehouden. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas (spouw), is gevuld met droge lucht. Isolerend dubbelglas behaalt bij een opbouw 4mm-12mm spouw-5mm een thermische isolatiewaarde van ca. 2,8 W/m²K

HR beglazing

HR staat voor Hoog Rendement. HR beglazing is isolerend dubbelglas waarbij op 1 glasblad een warmtereflecterende coating is aangebracht die voor een verbeterde thermische isolatie zorgt en het warmteverlies via het glas vermindert. HR beglazing behaalt bij een opbouw 4mm-12mm-5mm een thermische isolatiewaarde ca. 2,0 W/m²K. Door de ontwikkeling van coatingen met een betere prestatie (zoals bij HR+), wordt HR beglazing niet meer geproduceerd.

HR+ beglazing

HR+ beglazing is isolerend dubbelglas waarbij op 1 glasblad aan de spouwzijde een warmtereflecterende coating is aangebracht die voor een verbeterde thermische isolatie zorgt en de warmtestralen in een woning weerkaatst en binnen houdt. Bij HR+ beglazing is de spouw net als bij isolerend dubbelglas gevuld met droge lucht. HR+ beglazing behaalt bij een opbouw 4mm-12mm spouw-5mm een thermische isolatiewaarde van ca. 1,6 W/m²K.

Met de introductie van Thermobel TOP-N+ is het assortiment HR+ glas vervallen.

HR++ beglazing

HR++ beglazing bestaat net als HR+ beglazing uit 2 glasbladen, waarbij op 1 glasblad aan de spouwzijde een warmtereflecterende coating is aangebracht. Echter bij HR++ beglazing is de spouw niet gevuld met droge lucht zoals bij HR+ beglazing, maar met een gasvulling van edelgas, meestal Argongas. Deze gasvulling zorgt voor een nog betere thermische isolatiewaarde. HR++ beglazing behaalt bij een opbouw 4mm-13mm spouw-5mm een thermische isolatiewaarde van ca. 1,2 W/m²K (1,0 W/m²K  bij 4mm-15mm-5mm).

Copyright 2021 Website ontwikkeld door Berendsen Development